Σοφία Μαυρίδη

Αντιπρόεδρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο. Είναι Λογίστρια – Φοροτέχνης και Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Πειραιά, γνωρίζει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Αστικό, Εμπορικό και Εργατικό Δίκαιο, ενώ η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα την «Εργατική Νομοθεσία» (βαθμός 9).

Σε λίγο καιρό θα είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική» έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έχει εργαστεί σε φορείς και οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ αλλά και η Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης το διάστημα 2010-2012. Ταυτόχρονα ασχολείται και με τα κοινά. 

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος το 2006 σε ηλικία 22 ετών και μέχρι σήμερα  έχει θητεύσει σε πολλές θέσεις προσφέροντας έργο. Στις 14 Μαρτίου 2017 ανέλαβε Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου (ΚΕΔΑ) όπου κατάφερε να τριπλασιάσει τις δομές κοινωνικής μέριμνας που προσφέρει η ΚΕΔΑ καθώς στόχος της είναι: «Να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους δημότες όλων των ηλικιών».

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 ήταν πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος και ανέλαβε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας. Όμως παραμένει στην ΚΕΔΑ ως Αντιπρόεδρος.

Γνωρίζει Αγγλικά, Υπολογιστές, παίζει ποντική λύρα, ασχολείται με τη Βυζαντινή Αγιογραφία και τη Βυζαντινή μουσική. Είναι υπεύθυνη Ενοριακής Επιτροπής Νεολαίας Ποντίων, δραστηριοποιείται σε πολλές φιλανθρωπικές δράσεις πανελλαδικά και διδάσκει στο Κατηχητικό Σχολείο.

Back to top