12 δράσεις για την Οδική Ασφάλεια

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κα Σοφία Μαυρίδη

Παρουσία δεκάδων εκπροσώπων του εκπαιδευτικού, εμπορικού, πολιτικού κόσμου και των σωμάτων ασφαλείας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κα Σοφία Μαυρίδη και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κ. Παντελής Σαββίδης παρουσίασαν το ετήσιο πρόγραμμα (2019-2020) για την οδική ασφάλεια το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 12 δράσεις.

Η ΚΕΔΑ ασχολείται με την οδική ασφάλεια από πέρσι, υλοποιώντας τέσσερις βιωματικές δράσεις, σε συνεργασία με την οργάνωση «My Grand Road» και τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο, δράσεις που είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τόσο των παιδιών των ΚΔΑΠ όσο και των γονέων, αφού αφορούσαν όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα της ΚΕΔΑ με τις 12 δράσεις για την οδική ασφάλεια

Φέτος η κα Σοφία Μαυρίδη σχεδίασε 12 προγράμματα που αφορούν εκτός από παιδιά και γονείς με ενημέρωση και βιωματικές δράσεις όλους τους πολίτες του Δήμου Ασπροπύργου, ακόμα και τους διερχόμενους οδηγούς βαρέων οχημάτων όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Ταυτόχρονα και φέτος η ΚΕΔΑ έχει καταφέρει να συμπεριλάβει τον Δήμο Ασπροπύργου, τον μοναδικό στην Ελλάδα στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Μεταφορών με την ονομασία «EDWARD», αρχικά από τις λέξεις European Day Without A Road Death, δηλαδή ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς ούτε έναν νεκρό στο δρόμο, πανευρωπαϊκή δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ομιλία Αντιδημάρχου, κα Μαυρίδη

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κ. Παντελής Σαββίδης

Μιλώντας στην παρουσίαση των 12 δράσεων η κα Μαυρίδη τόνισε:

«Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητές φίλες και φίλοι, πριν από έναν χρόνο η ΚΕΔΑ, της οποίας είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος για δύο χρόνια ξεκίνησε δειλά-δειλά μία δράση για την Οδική Ασφάλεια, ένα θέμα πολύ σημαντικό για εμάς με στόχο να δώσουμε στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους, την απαραίτητη Παιδεία και Γνώση προκειμένου να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια.

Εκείνη η πρώτη δράση αγκαλιάστηκε απ’ όλους σας, μας έδωσε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και ολοκληρώσαμε τη χρονιά με τέσσερις βιωματικές δράσεις.

Φέτος συνεχίζουμε με περισσότερη όρεξη και περισσότερες δράσεις.

Σχεδιάσαμε και θα υλοποιήσουμε 12 νέες δράσεις, πολύ-επίπεδες δράσεις που αφορούν όλες τις ηλικίες, ακόμα και τους διερχόμενους από την πόλη μας οδηγούς ξένων φορτηγών.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης “My Grand Road”, κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος

Αυτές τις δράσεις θα σας παρουσιάσουμε σήμερα και ζητάμε από εσάς τη συνεργασία και τη συμβολή σας.

Οι δράσεις που θα δείτε μπορεί να σχεδιάστηκαν από την ΚΕΔΑ σε συνεργασία με την Οργάνωση «My Grand Road», όμως δεν θα έχουν καμιά επιτυχία χωρίς τη δική σας συμβολή που είναι καθοριστική.

Είστε οι άμεσοι ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ μας.

Εσείς, οι εκπαιδευτικοί, οι άνθρωποι που έχετε την ευθύνη για τη ασφάλεια στο δρόμο, οι άνθρωποι που διοικούν την Περιφέρεια, οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, εσείς είστε οι συνεργάτες μας.

Ζητάμε λοιπόν να αγκαλιάσετε τις δράσεις και να μας βοηθήσετε, καθένας από εσάς μέσα από τον δικό του ξεχωριστό ρόλο, ώστε να πετύχουμε το στόχο.

Και ο στόχος ΟΛΩΝ μας είναι ΚΟΙΝΟΣ:

«Να μειώσουμε τα θύματα που θρηνούμε κάθε μέρα στην άσφαλτο».

Ο βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής κ. Βαγγέλης Λιάκος με την Αντιδήμαρχο κα Σοφία Μαυρίδη

Ένας στόχος που είναι και Ευρωπαϊκός και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μεταφορών με τον κωδικό «EDWARD» από τα αρχικά των λέξεων European Day Without A Road Death.

O Ασπρόπυργος είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όπως είναι και η μοναδική πόλη που υλοποίησε πέρσι δράση υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όπως λοιπόν θα δείτε στην παρουσίαση η ΚΕΔΑ συνεχίζει να πρωτοπορεί, συνεχίζει να δημιουργεί, συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στους δημότες Ασπροπύργου, όπως και εγώ από τη νέα μου θέση ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, αλλά και μέσα από την ΚΕΔΑ όπου παραμένω ως Αντιπρόεδρος με το Σύνθημα «ΖΩ_ΔΥΤΙΚΑ» που το κάναμε και hashtag.

Την εκδήλωση τίμησαν

Εκπρόσωποι των φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Παρόντες στην παρουσίαση, ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Μουρτζούκος, εκπρόσωποι όλων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, διευθυντές των σχολείων και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Δείτε εδώ, περισσότερο φωτογραφικό υλικό που είναι στη σελίδα Galleries.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ΚΕΔΑ και η ¨My Grand Road¨ για την οδική ασφάλεια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους.

Back to top