Συνέχιση της συνεργασίας του Δήμου Ασπροπύργου και του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την Πιστοποίηση HACCP σε μια ακόμη δομή του Δήμου

Ο Δήμος Ασπροπύργου, έχοντας ως κύριο γνώμονα την ασφάλεια και την προαγωγή υγείας των παιδιών, που φιλοξενούνται στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του, εφαρμόζει κάθε προληπτικό μέτρο, απόφαση και εγκύκλιο του Υπουργείου, εντάσσοντας κάθε προβλεπόμενη δαπάνη στο προϋπολογισμό του.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε την εφαρμογή της πιστοποίησης HACCP για όλους τους Σταθμούς της πόλης. Μια διαδικασία, εν μέσω πανδημίας, που απεδείχθη σωτήρια για την πρόληψη και τη μη μετάδοση του COVID-19  στους μικρά παιδιά.  Με συγκεκριμένες ενέργειες, η αρμόδια Διεύθυνση Παιδείας  και ο πάροχος του έργου συνετέλεσαν σε ένα απόλυτο θετικό αποτέλεσμα, που αποδεικνύει ότι η Υγεία των μικρών παιδιών ήταν και παραμένει βασική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής. Στην προσπάθειά αυτή συνέβαλε ιδιαίτερα θετικά ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, όπου σε πρώτη φάση ανταποκρίθηκε στο αίτημά του Δήμου για την πιστοποίηση του πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας, ενός Σταθμού με ιδανικές και ασφαλείς συνθήκες φιλοξενίας για τα παιδιά.

 Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επί του θέματος απέδωσε επιπλέον καρπούς, αφού για μια ακόμη χρονιά θα υπάρξει συμβολή στο έργο της πιστοποίησης HACCP, όχι μόνο για τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς αλλά και στην πιστοποίηση της υποδομής των μαγειρείων της Παιδικής Κατασκήνωσης Ασπροπύργου.

Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει ότι, τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτική πρωτοβουλία  και συγκεκριμένα Δήμος Ασπροπύργου και Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεργάστηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο για τις ανάγκες της ασφαλούς και υγιεινής παροχής υπηρεσιών σίτισης σ ‘ όλους τους μικρούς φίλους του Δήμου.    

Πολύ λίγοι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν προχωρήσει στις διαδικασίες πιστοποίησης HACCP και χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που η συνεργασία αυτή αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για τις ενέργειες αυτές.»

Η Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γεωργία Λασανιάνου δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρίσκεται πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και ιδίως κοντά στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Με χαρά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Δήμο Ασπροπύργου για την πιστοποίηση HACCP στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και την Παιδική Κατασκήνωση για να προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, ώστε τα παιδιά μας να αρχίσουν ανέμελα την πορεία τους προς το μέλλον. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεσμεύεται να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών, επενδύοντας στο αύριο της χώρας, σε ένα καλύτερο μέλλον.» 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Back to top