Στο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Βιώσιμη Πόλη ο Δήμος Ασπροπύργου

Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Βιώσιμη Πόλη. Το Συνέδριο απασχόλησε  ως θέμα η Πρόκληση της Ενεργειακής Κρίσης-Ευκαιρίες για τους Δήμους.

Στο μεστό πρόγραμμα των παρουσιάσεων  αναλύθηκαν θέματα όπως:

  • Ενεργειακή κρίση και δράσεις μετριασμού της επίδρασης της στους Δήμους
  • Δράσεις ενεργειακής επάρκειας
  • Υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης στο Δημόσιο Τομέα μέσω συμβάσεων ενεργειακής απόδοσης
  • Έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας
  • Εθνικός Κλιματικός Νόμος και Δημοτικά Σχέδια μείωσης εκπομπών

Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης κήρυξε την έναρξη των εργασιών παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, του Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπροέδρου την ΕΝΕΠ, κ. Γεώργιου Πατούλη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριου Παπαστεργίου καθώς και Δημάρχων από τους 82 Δήμους – Μέλη του Δικτύου και άλλων στελεχών.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού η  Κοινωφελής  Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ) κατάφερε να μπει στις 15 Πανελλαδικά Δημοτικές Επιχειρήσεις, που εντάχθηκαν στο Έργο «ΣΗΜΑΝΣΗ ECO SENSE: ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»,  γεγονός που αποδεικνύει τη συστηματική δουλειά που γίνεται από το Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση για την ενέργεια και το περιβάλλον. Ο Δήμος Ασπροπύργου εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ, κ. Αναστάσιο Παπαδόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ευστάθιο Ρεστέμη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα συνεργασιών και κοινών προτάσεων για χρηματοδοτήσεις στο Νέο ΕΣΠΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Πηγή: www.dimosaspropyrgou.gr/
Back to top