Οι μαθητές των ΚΔΑΠ Ασπροπύργου ενημερώθηκαν για το διαδικτυακό hub Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία «HOP-ON INCLUSION» Ένα Ανοιχτό Μυαλό Χωράει Όλο τον Κόσμο

Η Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου (Κ.Ε.Δ.Α.) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) παρουσίασαν στους μαθητές των ΚΔΑΠ το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία “Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο” την Τρίτη, 9 Μαΐου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου. Κατά τη διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκε και το διαδικτυακό hub ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π.  www.hoponinclusion.com.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε η Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας, κ. Δήμητρα Κοντοβά τονίζοντας ότι, στόχος του προγράμματος είναι η αλλαγή στάσης και νοοτροπίας της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα μέσω της ενημέρωσης της ευαισθητοποίησης και της αφύπνισης.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας η κ. Κοντοβά, μέσα από παραστατικά παραδείγματα, βίντεο και ένα παιχνίδι ερωτήσεων ενημέρωσε τους μαθητές για τα είδη της αναπηρίας, για τους τρόπους και τα βοηθήματα μετακίνησης, για τα μέσα διευκόλυνσης που παρέχει η κοινωνία αλλά και τρόπους επικοινωνίας. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση, κατακλύζοντας στο τέλος την ομιλήτρια με εύστοχες ερωτήσεις και απορίες.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α., κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε θερμά την κ. Δήμητρα Κοντοβά για την εξαίρετη και τόσο άμεση και διαδραστική ενημέρωση προς τα παιδιά και αναφέροντας ότι: «Η διαφορετικότητα δεν πρέπει να μας τρομάζει. Οφείλουμε να ενημερωθούμε σωστά και να υιοθετήσουμε νέες αντιλήψεις μεταδίδοντάς τες τόσο στα παιδιά μας όσο και στους γύρω μας. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ομαλή κοινωνικοποίηση και εμείς πρέπει να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για την επίτευξη του σκοπού αυτού».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Back to top