Οι μαθητές των ΚΔΑΠ Ανακυκλώνουν και Στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ασπροπύργου

Μια νέα δράση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα πραγματοποίησαν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ασπροπύργου, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΑ, κ. Αναστάσιου Παπαδόπουλου. Με αφορμή την εγκατάσταση του Πρώτου Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, οι εκπαιδευτικοί, αφού πρώτα ενημέρωσαν τους μαθητές  τόσο για την αξία της ανακύκλωσης όσο  και για την έννοια της ανταποδοτικότητας, προχώρησαν στη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

Έτσι, την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικοί μαζί με τον Πρόεδρο και τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Παντελή Σαββίδη βρέθηκαν στον Ανταποδοτικό Σταθμό Ανακύκλωσης και  ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του Σταθμού για τον τρόπο λειτουργίας του και ξεκίνησαν την διαδικασία της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Οι υπεύθυνοι της ΚΕΔΑ είχαν φροντίσει για την ασφαλή μεταφορά και παραμονή των παιδιών στον χώρο του Σταθμού με τη συνδρομή του προσωπικού του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας.   

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τον τρόπο, που  ο Σταθμός σύλλεγε τα αντικείμενα και οι ερωτήσεις  δεν είχαν σταματημό, ενώ μόλις ολοκλήρωσαν τη διαδικασία έλαβαν τα κουπόνια με το χρηματικό αντίτιμο με τα οποία θα αγοράσουν τρόφιμα για να συνεισφέρουν και αυτά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Όπως δήλωσαν από κοινού, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος: «Θέλαμε να διδάξουμε, από νωρίς στους μικρούς μας φίλους τα οφέλη της Κυκλικής Οικονομίας. Να ενεργοποιήσουμε τα παιδιά κοινωνικά, οικονομικά, και περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά. Η δράση αυτή είναι σύνθετη και θα ωφελήσει στην διαπαιδαγώγηση των ίδιων των παιδιών. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές αναφορικά με τη προστασία του περιβάλλοντος αλλά κυρίως να τους δείξουμε έμπρακτα τη σημασία  της κοινωνικής αλληλεγγύης».   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Back to top