Μυστήριο 168: Ηλιακός Κινηματογράφος & Εκπαιδευτικά Εργαστήρια στους Μαθητές των ΚΔΑΠ Ασπρόπυργο

Ο Πρόεδρος τηςΚοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλοςσε συνεργασία με την2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, διοργάνωσαν μια Σύνθετη Δράση Τέχνης το «Μυστήριο 168: Ηλιακός Κινηματογράφος & Εκπαιδευτικά Εργαστήρια» στα ΚΔΑΠ του Δήμου.

Συγκεκριμένα, τοΣάββατο 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο με θέμα:«Οι κύκλοι της ζωής» και Εκπαιδευτές: τους κ.κ. Κική Μακρή και Στεφανία Χαρίτου στο Ανοιχτό θέατρο Αγροκηπίου.Εκεί οι 15 μαθητές των ΚΔΑΠ ηλικίας 6-14 χρονών, εξοικειώθηκαν με τους βασικούς κύκλους της ζωής στη Γη: τους κύκλους των πετρωμάτων, του νερού και των εποχών. Μέσω της παρουσίασης πετρωμάτων, κουίζ ερωτήσεων και διαδραστικού παιχνιδιού τα παιδιά αντιλήφθηκαν πόσο νεαρό είναι το ανθρώπινο είδος στον πλανήτη, σύμφωνα με το χρόνο που καταλαβαίνουμε, και πόση μεγάλη επίδραση έχει η ανθρώπινη δραστηριότητα στο κλίμα και στο περιβάλλον.Παράλληλα τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον Ηλιακό κινηματογράφο και τον τρόπο λειτουργίας του από τον κ. Κυριάκο Λιαράκο.

Έπειτα, την Τρίτη 4 Ιουλίου ακολούθησε το Εργαστήριο: «Περιβαλλοντικός περίπατος» με Εκπαιδευτές τους κ.κ. Κυριάκο Λιαράκο και Στεφανία Χαρίτουστο στο 5ο ΚΔΑΠΑσπροπύργου.Σε αυτότο φωτογραφικό/περιβαλλοντικό εργαστήριο, στο οποίο συμμετείχαν 30 παιδιά, ηλικίας 6-12 χρονών, προβληματίστηκαν πάνω στο αποτύπωμα του ανθρώπου στο περιβάλλον. Στα πλαίσια ενός περιπάτου στον προαύλιο χώρο του σχολείου και με παράλληλη εισαγωγή στα στοιχεία της φωτογραφικής τέχνης, τα παιδιά ερεύνησαν και εντόπισαν οικολογικά αποτυπώματα, και με τη χρήση φωτογραφικής μηχανής τα αποτύπωσαν στην κάμερα. Οι φωτογραφίες των παιδιών εκτέθηκαν και έγιναν μικρές παρουσιάσεις.

Στην δράση έδωσε το παρόν και ο Αντιδήμαρχος ΔΑΠ, Ενίσχυση της Απασχόλησης και δημοτικής Αστυνομίας, κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Back to top