Ένα comic ΚΕΔΑ-ΚΕΑΝ κατά του bullying

Με μεγάλη χαρά η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη, μοίρασε σε όλα τα παιδιά στα ΚΔΑΠ ένα comic για το bullying που ετοίμασε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) σε συνεργασία με την ΚΕΔΑ.

Το εξώφυλλο του comic που δημιούργησε η ΚΕΔΑ με το ΚΕΑΝ

«Με αυτόν τον τρόπο, με τη γλώσσα των παιδιών θέλαμε να τα ενημερώσουμε και ταυτόχρονα να τα προστατεύσουμε» δήλωσε η κα Μαυρίδη. Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο, όπου εορτάζετε η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying) οργανώθηκε σε όλα τα ΚΔΑΠ Ασπροπύργου, ενημέρωση ευαισθητοποίησης των παιδιών.

Το μήνυμα της κα Μαυρίδη

Το comic που δημιούργησε το ΚΕΑΝ προλογίζει η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη:

Αγαπητοί αναγνώστες

To bullying είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και αφορά όλες τις ηλικίες, μικρούς και  μεγάλους. Το συναντάμε σε πολλές και διαφορετικές μορφές. Είναι μία επιθετική συμπεριφορά, σωματική, λεκτική, ψυχολογική ή και κοινωνική που εκδηλώνεται απρόκλητα και επαναλαμβανόμενα σε όλους τους χώρους, σχολεία, εργασιακό περιβάλλον ακόμα και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Μαυρίδη, μοιράζει το comic που έγινε με το ΚΕΑΝ

Εμείς στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου (ΚΕΔΑ), λέμε «όχι στο bullying» και στέλνουμε μήνυμα, σεβασμού, αγάπης και αλληλεγγύης. Χαιρετίσουμε κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει τον περιορισμό του φαινομένου, όπως το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

Είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους. Πρέπει να έχουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά και να μην φοβόμαστε να μιλήσουμε.

Ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ οφείλω να αναφέρω ότι πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών μέσα από ειδικά προγράμματα, ώστε να μάθουν και δημιουργήσουν τη δική τους ασπίδα απέναντι σε όσους θέλουν να τα προσβάλουν και να καταπατήσουν τα δικαιώματά τους.

Το μήνυμα της κα Μαυρίδη σε έντυπη μορφή

Παράλληλα τα παιδιά μέσα από τα προγράμματα, αλλά και μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο που μιλάει στη γλώσσα τους δημιουργούν το δικό τους σύστημα αξιών προκειμένου να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

Σοφία Μαυρίδη

Πρόεδρος ΚΕΔΑ

Διαβάστε επίσης: Εργαστήρια ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ασπροπύργου από το ΚΕΑΝ

Back to top