Τα ΚΔΑΠ στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των παιδιών που μετέχουν στα πέντε (5) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΚΕΔΑ, στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Τσόκας».

Ο σκοπός και αυτή τη φορά, ιερός: η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν κατά την έναρξη της εκδήλωσης ενώ σε ειδικό χώρο είχαν τοποθετήσει τις δημιουργίες τους, προκειμένου να τις πουλήσουν και με τα χρήματα αυτά να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη.

Το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι του Δήμου Ασπροπύργου έγινε για 10η συνεχή χρονιά και πήραν μέρος σύλλογοι και φορείς του Δήμου.


Μιλώντας στην εκδήλωση η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη τόνισε:

Κυρίες και κύριοι, δημότες του Ασπρόπυργου, φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στη φιλανθρωπική γιορτή του Δήμου Ασπροπύργου.

Η παρουσία εδώ, σήμερα, όλων μας δείχνει τη διάθεση για προσφορά που έχουμε κοιτώντας τον συνάνθρωπο, στηρίζοντας τις δομές του Δήμου μας οι οποίες έχουν υπό την προστασία τους δεκάδες οικογένειες όπου δεν έχουν τα βασικά για τη διαβίωσή τους.

Ο σκοπό είναι Ιερός και όλοι μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας καλούμαστε να αποδείξουμε ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Μη ξεχνάτε ότι σε λίγες ημέρες γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, και όλοι θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που αγαπάμε γιατί περισσότερο από τα υλικά αγαθά που θα έχουμε – άλλοι πολλά και άλλοι λίγα – στο γιορτινό τραπέζι, σημασία έχει η ζεστή ατμόσφαιρα και το κλίμα αγάπης.

Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα των Χριστουγέννων: Η αγάπη για τον άνθρωπο.

Αυτό κάνουμε πράξη.

Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να κάνουμε ψώνια και να στηρίξουμε με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ασπροπύργου που στα δύσκολα χρόνια της κρίσης έχει αναλάβει να βοηθήσει πολλές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου, η ΚΕΔΑ όπως τη γνωρίζεται, έχει βασικό ρόλο στη στήριξη των ασθενέστερων δημοτών μας, ασθενέστερων όχι μόνο από οικονομική πλευρά. Στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες ανήκουν τα παιδιά, οι άνεργοι γονείς, οι ηλικιωμένοι και τα ΑμΕΑ.

Δίπλα σε όλους αυτούς βρίσκεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ η ΚΕΔΑ με το έργο της.

Δίπλα στους Δημότες Ασπροπύργου βρίσκεται και σήμερα η ΚΕΔΑ, με κατασκευές που έχουν τα φτιάξει τα παιδιά που συμμετέχουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Με πολύ όρεξη, διάθεση και αγάπη δημιούργησαν και σας διαθέτουν πράγματα συγκεντρώνοντας και αυτά χρήματα που θα πάνε για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών μας.

Βλέπετε εκτός από δεξιότητες που θέλουμε να αποκτήσουν τα παιδιά στα Κέντρα Δημιουργική Απασχόλησης, θέλουμε από αυτή τη μικρή-τρυφερή ηλικία να τους μάθουμε αξίες, όπως είναι η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ προς τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.

Εμείς στην ΚΕΔΑ δεν ξεχνάμε ότι τα ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Για αυτό και ρίχνουμε μεγάλο βάρος στην εκπαίδευσή τους από τη βρεφική ηλικία τόσο στους Βρεφικούς Σταθμούς όσο και στα κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Σκοπός μας εκτός από το να μάθουν τα παιδιά πράγματα που θα χρειαστούν στο μέλλον είναι να δημιουργήσουμε και χαρακτήρες και να αποκτήσουν αξίες.

Να φτιάξουμε δηλαδή ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Θα χαρούμε λοιπόν πολύ και τα ΠΑΙΔΙΑ και ΕΜΕΙΣ να σας δούμε στο περίπτερο της ΚΕΔΑ να σας δείξουμε τις κατασκευές των παιδιών και να σας ενημερώσουμε για το έργο μας.

Σας ευχαριστώ όλους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Back to top