Σ. Μαυρίδη: Το όραμα του 3ου Βρεφικού, έγινε πράξη

Παρουσία δεκάδων γονέων και παιδιών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Βρεφικού Σταθμού του Δήμου Ασπροπύργου. Η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη και ο Δήμαρχος της πόλης κύριος Νίκος Μελετίου έκοψαν την κορδέλα, ενώ προηγήθηκε Αγιασμός.

«Είμαι πολύ περήφανη που μία δέσμευσή μου γίνεται πραγματικότητα» τόνισε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Μαυρίδη και συνέχισε: «Τα τελευταία δύο χρόνια που ο Δήμαρχος μου εμπιστεύτηκε την ηγεσία της ΚΕΔΑ πέτυχα να αναβαθμίσουμε όλες τις δομές και τις υπηρεσίες τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο παίζει καταλυτική σημασία στην όποια επιτυχία».

Ο 3ος Βρεφικός Σταθμός λειτουργεί σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και διαθέτει όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις. Βρίσκεται στην τοποθεσία «Τρύπα Αλεπούς» και περιλαμβάνει όλες τις υποδομές για παιχνίδι, δημιουργικές δεξιότητες των παιδιών, φαγητό αλλά και ξεκούραση. Είναι στελεχωμένος με Βρεφονηπιοκόμους που έχουν πάρει αντίστοιχο πτυχίο, αλλά και με βοηθητικό προσωπικό.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη είπε:

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα για εμένα. Δεν είναι απλά τα εγκαίνια μίας νέας δομής ή κάποιας δράσης από τις πολλές που έχει δημιουργήσει η ΚΕΔΑ τα τελευταία δύο χρόνια.

Είναι τα εγκαίνια του 3ου Βρεφικού Σταθμού.

Μία δέσμευση που ανακοίνωσα από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβα πρόεδρος στην ΚΕΔΑ γίνεται πραγματικότητα.

Κάνω μία… παρένθεση για να πω ότι, αν ρίξω μια γρήγορη ματιά στα τελευταία 2 χρόνια που ο δήμαρχος κ. Νίκος Μελετίου μου ανέθεσε την Προεδρεία της ΚΕΔΑ, μπορώ να πω ότι όλες οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ μου έγιναν ΠΡΑΞΗ.

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω…

Ο Δήμος Ασπροπύργου διαθέτει πλέον 3 Βρεφικούς Σταθμούς, 3 υπερσύγχρονους Βρεφικούς σταθμούς, 3 Βρεφικούς, κόσμημα για την πόλη.

Είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΗ και ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ ταυτόχρονα, όχι μόνο για τη δημιουργία και τη λειτουργία του 3ου Βρεφικού Σταθμού, αλλά και γιατί ΠΕΤΥΧΑΜΕ να αναβαθμίσουμε υλικοτεχνικά όλους τους Βρεφικούς Σταθμούς.

Ο Ασπρόπυργος διαθέτει Βρεφικούς Σταθμούς που πληρούν όλες τις συνθήκες ασφαλείας, με πιστοποιητικά, διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό, γωνιές δράσης και παιχνιδιών για τα παιδιά, σύγχρονους χώρους ξεκούρασης των βρεφών, αλλά πάνω απ’ όλα διαθέτουν εξιδεικευμένο προσωπικό.

Το έχω πει πολλές φορές, «Δύναμή μας οι άνθρωποι».

Χωρίς το προσωπικό, το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτουμε σήμερα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Ήταν και αυτό μία ΔΕΣΜΕΥΣΗ, να αποκτήσουν οι Βρεφικοί Σταθμοί προσωπικό με πτυχία και αξιοκρατικά προσόντα.

Δεν μείναμε λοιπόν μόνο στα κτίρια.

ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ σε ανθρώπους, δημιουργήσαμε ποιοτικά κριτήρια και έτσι πλέον εργάζονται στους Βρεφικούς Σταθμούς 8 πτυχιούχοι ΤΕ Βρεφονηπιοκόμοι.

Φυσικά υπάρχει και βοηθητικό προσωπικό για τις υπόλοιπες εργασίες.

Όλοι μαζί δημιουργούν μία ΟΜΑΔΑ που καθημερινά δίνει αγώνα ώστε να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα παιδιά και τα βρέφη

ΟΦΕΙΛΩ λοιπόν σε αυτό το σημείο να τους πω ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πέραν όλων όσων σας είπα πρέπει να προσθέσω ότι κοντά μας, στους Βρεφικούς έχουμε και Παιδίατρο που παρακολουθεί τα παιδιά, αλλά και διαιτολόγο-διατροφολόγο που παρακολουθεί τα παιδιά και ενημερώνει τους γονείς.

Οι γονείς βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά, όλα όσα σας λέω.

Θα μπορούσα ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ, ως ο άνθρωπος που σχεδίασε και υλοποιεί με τους συνεργάτες τους πάντα όλα αυτά, να μιλάω πολύ ώρα για τους Βρεφικούς Σταθμούς και για το τι έχουμε αλλάξει.

Θα μείνω όμως μόνο σε δύο νούμερα.

Σήμερα η ΚΕΔΑ στους Βρεφικούς φιλοξενεί 150 παιδιά και απασχολεί 50 άτομα σε όλες τις ειδικότητες.

Βλέπετε μιλάω γενικά για τους Βρεφικούς, ενώ είμαστε εδώ σήμερα για τα εγκαίνια του 3ου Βρεφικού.

Δεν τους ξεχωρίζω.

Μπορεί σήμερα να είμαστε στα Εγκαίνια του 3ου Βρεφικού Σταθμού, όμως ότι γίνεται εδώ, γίνεται και στους άλλους δύο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου στην οποία έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος θα συνεχίσει να δημιουργεί υπηρεσίες, δομές και προγράμματα προς όφελος των δημοτών, έστω και εάν αυτοί είναι πολύ μικροί όπως εδώ στους Βρεφικούς Σταθμούς, μικροί όπως στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ή και μεγαλύτεροι όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που συνεχίζουμε με ίδιους πόρους αλλά και το πρόγραμμα «Ψυχολογικής Υποστήριξης» που προσφέρουμε σε άτομα που την έχουν ανάγκη.

Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω και πάλι ΟΛΟΥΣ και να ΔΗΛΩΣΩ ότι όσο θα είμαι στην ΚΕΔΑ και θα έχω την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ σας, θα συνεχίσω να δημιουργώ, να προσφέρω και να είμαι ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΑ.

Φωτογραφικό υλικό όπως πάντα στη σελίδα Galleries.

Back to top