Οι μαθητές των ΚΔΑΠ Ασπροπύργου ενημερώθηκαν για το Φαινόμενο των Σεισμών στην Ελλάδα

Μια άκρως ενημερωτική και εκπαιδευτική δράση πραγματοποίησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου (ΚΕΔΑ) σε συνεργασία με το Τμήμα Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Πάνω από 150 μαθητές ενημερώθηκαν για «Το Φαινόμενο των Σεισμών στην Ελλάδα» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σεισμολογίας – Σεισμικής Ανισοτροπίας, Δρ. Γεώργιο Καβύρη και τον Μεταδιδάκτορα Ερευνητή, Δρ. Νικόλαο Σακελλαρίου, μέλη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο καλής συνεργασίας που έχουν ο Δήμος Ασπροπύργου και το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ξεκίνησε το 2009 με την εγκατάσταση μόνιμου σεισμογράφου του Εργαστηρίου στα Βίλια Αττικής, στην Παιδική Δημοτική Κατασκήνωση του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΑ, κ. Αναστάσιου Παπαδόπουλου εκτός από την παρουσίαση και την εκπαίδευση, έγιναν συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ και ενημέρωση ως προς το επίπεδο αντισεισμικής παιδείας των μαθητών και δόθηκαν οδηγίες για την πληρέστερη προσέγγιση του ζητήματος της προστασίας από τον σεισμό στο σχολικό περιβάλλον αλλά και εκτός αυτού.

Στη δράση έδωσε το παρόν η Δημοτική Σύμβουλος – Υποψήφια Δήμαρχος, κ. Σοφία Μαυρίδη.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Back to top