Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην «Ασφαλής Θρία 3»

Όπως όλες οι δράσεις της ΚΕΔΑ που διοργανώνει η Πρόεδρος κυρία Σοφία Μαυρίδη έτσι και η «Ασφαλής Θρία 3» τα είχε όλα. Η τρίτη δράση στη σειρά για την Οδική Ασφάλεια σε συνεργασία με την οργάνωση «My Grand Road», δεν είχε απλά ένα αγώνα δρόμου μέσα στον Ασπρόπυργο όπως έλεγε και το σύνθημα: «τρέχουμε μόνο με τα αθλητικά μας».

Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη με τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο υπεύθυνο της “My Grand Road”

Είχε πολύ περισσότερα από τον περίπατο των παιδιών στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών. Είχε ενημέρωση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μετάλλια και διπλώματα σε όλα τα παιδιά, μπαλόνια, μουσική, χορό και… παγωτό για μικρούς και μεγάλους.

Οι δημότες Ασπροπύργου αγκάλιασαν και αυτή την εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια και βρέθηκαν από νωρίς στην πλατεία Δημαρχείου. Το σύνθημα για την εκκίνηση της εκδήλωσης, έδωσαν από κοινού ο Δήμαρχος κύριος Νίκος Μελετίου και η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη που είχε σχεδιάσει και οργανώσει τα πάντα.

Μιλώντας η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη τόνισε:

Ο Δήμαρχος κ Νίκος Μελετίου με την Πρόεδρο κα Μαυρίδη

«Πριν από 5 μήνες διοργανώσαμε στην ΚΕΔΑ μία συνάντηση προκειμένου να μιλήσουμε για την Οδική Ασφάλεια και τη σημασία της Λωρίδας Έκτακτης Κυκλοφορίας, γνωστή και ως ΛΕΑ.

Αρκετοί από τους συνεργάτες μου όταν τους είχα πει την ιδέα μου πίστευαν ότι δεν θα έχει ανταπόκριση, θα είναι μικρό το ενδιαφέρον και η συμμετοχή.

Όμως η πράξη έδειξε ακριβώς το αντίθετο.

ΟΛΟΙ σας, μικροί και μεγάλοι αγκαλιάσατε την Ιδέα μου, αγκαλιάσατε την πρωτοβουλία να μιλήσουμε για ένα θέμα που μπορεί όλους στο οικογενειακό μας περιβάλλον να έχει απασχολήσει, την Οδική Ασφάλεια.

Από τότε, από την πρώτη ημερίδα ενημέρωσης για τη ΛΕΑ πέρασαν 5 μήνες όμως δεν μείναμε εκεί.

Διοργανώσαμε πριν από 2 μήνες, σε κάθε ένα από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) πρόγραμμα ενημέρωσης για τα παιδιά τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό δημιουργώντας στα αυλές των σχολείων διαδρομές με σήματα ώστε τα παιδιά με ποδήλατα να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια.

Σήμερα συνεχίζουμε με μία ακόμα δράση για την Οδική Ασφάλεια, πάντα με τη υποστήριξη της οργάνωσης «My Grand Road» που είναι δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη μέρα.

Αφού ενημερωθήκαμε, εκπαιδευτήκαμε σήμερα ήρθε ο καιρός να… τρέξουμε.

Να… τρέξουμε με τα αθλητικά μας, όπως είπα από την πρώτη ημέρα που ανακοινώσαμε την 3η κατά σειρά δράση για την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Το έχω πει από την πρώτη μέρα και θα το πω και πάλι και σήμερα: «Η Κυκλοφοριακή Αγωγή είναι Πολιτισμός».

Πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους κανόνες όταν κινούμαστε στον δρόμο, να σεβόμαστε τους πεζούς να προσέχουμε μέσα σε κατοικημένες περιοχές, να φοράμε ζώνη και κράνος.

Τα παιδιά βρίσκονται σε μία κρίσιμη ηλικία όπου σαν σφουγγάρια ρουφούν τη γνώση και μαθαίνουν από τις συνήθειές μας.

Το ανθρώπινο δυναμικό της ΚΕΔΑ

Τους οφείλουμε λοιπόν σεβασμό, καλή Οδική Συμπεριφορά ώστε να μάθουν να προσέχουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συμπολίτες τους.

Αυτός είναι και ο στόχος των δράσεων που έχουν ξεκινήσει όλους αυτούς τους μήνες και που δεν θα σταματήσουν εδώ, με τον αγώνα δρόμου.

Γνωρίζετε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια ότι ΤΗΡΩ τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΣ μου.

Σας ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ λοιπόν ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον δράσεις για την Οδική Ασφάλεια με σκοπό να την κάνουν τα παιδιά, βίωμα και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους ώστε να δημιουργήσουν μία Κοινωνία που σέβεται τους πεζούς και συμπεριφέρεται σωστά στον δρόμο.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα Galleries σε δύο μέρη:

Μέρος 1ο.

Μέρος 2ο.

Back to top