Με σύμμαχο τη διατροφή

Μία νέα υπηρεσία προστέθηκε στους βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου. Στην ομάδα της ΚΕΔΑ προστέθηκε και η κα Βίκυ Καραγιάννη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με MBA και PhD. Έτσι οι γονείς, οι βρεφονηπιοκόμοι και το προσωπικό θα έχουν δίπλα τους έναν εξειδικευμένο άνθρωπο για να λύνει απορίες και να συμβουλεύει.

«Το θέμα της διατροφής είναι βασικό, ειδικά σε αυτή τη μικρή, τρυφερή ηλικία των παιδιών» τόνισε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη κατά την παρουσίαση της διατροφολόγου και πρόσθεσε: «Παρά το γεγονός ότι ζούμε στην Ελλάδα και μιλάμε όλοι για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας είναι στη χώρα μας 35% και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό».

Αυτό το μεγάλο ποσοστό είναι που κινητοποίησε την πρόεδρο της ΚΕΔΑ κα Σοφία Μαυρίδη ώστε να εντάξει στην ομάδα των Βρεφικών Σταθμών και κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο. Ο ρόλος της κα Καραγιάννη δεν περιορίζεται μόνο σε μία σειρά ενημερωτικών συναντήσεων που είχε χθες και σήμερα με τους γονείς και των τριών Βρεφικών Σταθμών. Η κα Καραγιάννη θα τηρεί ξεχωριστή καρτέλα με στοιχεία για κάθε παιδί, ώστε να παρακολουθεί την ανάπτυξή τους και να ενημερώνει για όλα τα θέματα που εντοπίζει κάθε γονιό ξεχωριστά.

Κατά την πρώτη παρουσίαση της νέας συνεργάτιδας της ΚΕΔΑ, η πρόεδρος κα Σοφία Μαυρίδη τόνισε:

«Αγαπητοί γονείς

Στους γονείς μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τη βρεφική παχυσαρκία

Η ΚΕΔΑ καθημερινά προσπαθεί εκτός από αναβαθμισμένα προγράμματα να εντάξει ειδικούς και εξειδικευμένους συνεργάτες σε όλες τις δομές και τις υπηρεσίες που λειτουργεί.

Το κάνουμε σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχίσουμε.

Σε ότι αφορά τώρα τους βρεφικούς σταθμούς, γνωρίζετε πολύ καλά ότι λειτουργούν πλέον με άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Προσωπικό εξειδικευμένο. Έχουμε πτυχιούχους ΤΕ Βρεφονηπιοκόμους στους σταθμούς, ενώ και το γνωστικό επίπεδο είναι αναβαθμισμένο, προσφέροντας διαρκώς ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να αποκτήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητες τους.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα.

Η διατροφή είναι βασικό στοιχείο όλων μας. Πιστεύω ότι από πολύ μικρά τα παιδιά πρέπει να μάθουν για τη διατροφή, να κάνουν κτήμα τους συνήθειες υγιεινής διατροφής και να πορευτούν με τις βάσεις που θα αποκτήσουν σήμερα και στην υπόλοιπη ζωή τους.

Κοντά μας, κοντά στα παιδιά σας, κοντά σε εσάς τους γονείς θα είναι η κυρία Βίκυ Καραγιάννη Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με MBA και PhD.

Γνωρίζεται ότι πολλές φορές και ειδικά σε επίπεδο εντυπωσιασμού σε υπηρεσίες όπως οι Βρεφικοί Σταθμοί καλούς διατροφολόγους για να μιλήσουν και για να ενημερώσουν τους γονείς.

Εμείς στην ΚΕΔΑ θέλαμε να κάνουμε κάτι το ουσιαστικό.

Εκτός από την ενημέρωση που θα μας κάνει η κα Καραγιάννη, θα βρίσκεται σε τακτά διαστήματα κοντά στα παιδιά και θα κάνει μετρήσεις ώστε να δημιουργήσει ένα προφίλ, ξεχωριστά για κάθε παιδί.

Εσείς, οι γονείς από την άλλη πλευρά θα είστε σε άμεση επαφή μαζί της για συμβουλές και οδηγίες.

Και όλα αυτά γιατί;

Θα σας πω μόνο ένα αριθμό.

Στην Ελλάδα, στη χώρα της Μεσογειακής διατροφής, που χρησιμοποιούμε λαχανικά, λάδι και όχι λίπη όπως οι Βορειοευρωπαίοι, το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών φτάνει το 35%.

Το νούμερο είναι τρομακτικό και για αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι.

Για αυτό και ανέλαβα την πρωτοβουλία στην ΚΕΔΑ να μιλήσω με την διατροφολόγο μας και να τη φέρω κοντά σας».

  • Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης είχαν ετοιμαστεί και προσφέρθηκαν υγιεινά σνακ στους μικρούς μας φίλους.
  • Φωτογραφικό υλικό από την ενημέρωση της κα Καραγιάννη στον 1ο Βρεφικό, στον 2ο Βρεφικό και στον 3ο Βρεφικό Σταθμό μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Galleries.
Back to top