Μήνυμα κα Σοφίας Μαυρίδη για το Πολυτεχνείο

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη, επ’ ευκαιρία τους εοροτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η εξέγερση του Πολυτεχνείου 46 χρόνια μετά, εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο αγώνα και να θυμίζει σε όλους μας, ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Τα χρόνια που πέρασαν, εδραίωσαν τη Δημοκρατία στη χώρα μας, Δημοκρατία που επέστρεψε, επειδή κάποιοι θυσιάστηκαν, ώστε όλοι εμείς σήμερα να την απολαμβάνουμε.

Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», παραμένει επίκαιρο και συνεχίζει να μας διδάσκει. Και τα τρία είναι προϋποθέσεις για την πρόοδο της κοινωνίας. 

Πρέπει λοιπόν όλοι μας να θυμόμαστε, ότι η Δημοκρατία είναι το καλύτερο Πολίτευμα και οφείλουμε να δίνουμε μικρές καθημερινές μάχες προκειμένου να διατηρήσουμε την ελευθερία. 

Η Δημοκρατία έχει νόμους και κανόνες. 

H Δημοκρατία δεν είναι ανομία, ασυδοσία και αναρχία, όπως κακώς ορισμένοι εννοούν στις μέρες μας.

Από αυτούς κινδυνεύουμε σήμερα, και για αυτό πρέπει να διατηρούμε ζωντανό το μήνυμα εκείνων, που δεν φοβήθηκαν να υψώσουν το ανάστημά τους, τότε απέναντι στα τανκς”.

Back to top