Εκπληκτική η διάλεξη της ψυχολόγου, κα Ι. Κούρια

Μία εκπληκτική ομιλία είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλοι μας στο πρόγραμμα «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» που διοργανώνει επί σειρά ετών ο Δήμος Ασπροπύργου. Η Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια κα Ιωάννα Κούρια, συνεργάτης της ΚΕΔΑ μίλησε παρουσία πλήθους κόσμου, για τη σημασία της Εργασίας στη ζωή του ατόμου και για τις επιπτώσεις της ανεργίας στην ψυχολογία όλης της οικογένειας.

Την παρουσίαση της καλεσμένης, κα Ιωάννα Κούρια έκανε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου (ΚΕΔΑ), κα Σοφία Μαυρίδη.

Παρόν στην εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο «Δημήτριος Καλλιέρης» ήταν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Ι. Μελετίου.

Στην προσφώνησή της, η κα Μαυρίδου τόνισε:

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και κύριοι

Σε εμένα ως προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου, έπεσε ο κλήρος να προλογίσω τη σημερινή μας καλεσμένη στο πρόγραμμα του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου»

Με μεγάλη χαρά θα σας συστήσω την ψυχολόγο μας κυρία Ιωάννα Κούρια.

Η κυρία Κούρια εκτός από εξαιρετική επιστήμονας είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και μια πολύτιμος συνεργάτης στην ΚΕΔΑ.

Άλλωστε ξέρετε τι λένε οι δημότες μας για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου.

Να ευλογήσω και λίγο την ΚΕΔΑ.

Λένε ότι έχουμε τους καλύτερους συνεργάτες σε όλες τις δομές και τις υπηρεσίες που λειτουργούμε έχοντας ως επίκεντρο των προσπαθειών μας στον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Λίγα λόγια για να γνωρίσετε την κυρία Ιωάννα Κούρια, Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια.

Θα ξεκινήσω από τα… βασικά.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία.

Συνεχίζοντας την εκπαίδευση της στην Ψυχοθεραπεία, ολοκλήρωσε τριετές – παρακαλώ-πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Συστημική Θεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Και πάλι όμως δεν επαναπαύθηκε.

Ειδικεύτηκε στη θεραπεία Ψυχικού Τραύματος με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Disensitization & Reprocessing) στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας.

Είναι ακόμα κάτοχος διπλώματος στο Life & Executive Team Coaching από τo Athens Coaching Institute, μίας νέας ειδικότητας που κερδίζει διαρκώς έδαφος και αξιοποιούν μεγάλες εταιρίες στη χώρα μας προκειμένου να κάνουν πιο αποδοτικά τα στελέχη τους και πιο ικανοποιημένα στον χώρο εργασίας τους.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στον Συντονισμό Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, στη Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Στελέχωση Δικτύων Υποστηρικτικών Δομών για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όλη της ζωή, εκπαιδεύεται για να μπορέσει να βοηθήσει όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Και πιστέψτε με, υπάρχουν πολλοί δημότες μας που την έχουν ανάγκη για αυτό και η ΚΕΔΑ συνεργάζεται μαζί της από το 2004 ως Υπεύθυνη του Γραφείου Ψυχολόγου.

Στην ΚΕΔΑ, παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, μέριμνας και αποκατάστασης σε ενηλίκους, σε παιδιά, σε εφήβους και σε οικογένειες.

Συνεργάζεται με το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, με Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα και με τα σχολεία της περιοχής, στα οποία πραγματοποιεί ομιλίες και διαλέξεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Είναι λοιπόν μεγάλη μου χαρά και τιμή που την έχουμε εδώ, μαζί μας σήμερα στο πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου που έχει θεσμός στον Ασπρόπυργο.

Η κυρία Κούρια θα μας μιλήσει για ένα πολύ σημαντικό θέμα, για τη σημασία της Εργασίας στη ζωή του ατόμου και για τις επιπτώσεις της ανεργίας στην ψυχολογία όλης της οικογένειας.

Γνωρίζεται πολύ καλά ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια, πολλές είναι οι οικογένειες που έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα εκατοντάδες άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη εξαιτίας της μακροχρόνιας ανεργίας ειδικά αν βρίσκονται στη μέση ηλικία, με πολλούς να μην το παραδέχονται.

Αλλά καλύτερα να μας τα πει η ίδια.

Ιωάννα έχεις τον λόγο.Και πάλι σε ευχαριστούμε για την παρουσία σου και την προσφορά σου.

Back to top