ΚΔΑΠ: Η χαρά των παιδιών

Μία υπηρεσία που από τα 20 παιδιά του 2016-2017, εξυπηρέτησε 260 το 2017-2018 και είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε τα 600 τη σχολική χρονιά 2018-2019

«Μόνο χαρούμενα πρόσωπα», αυτό είναι το σύνθημα που έχουμε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών (ΚΔΑΠ) μία υπηρεσία της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου (ΚΕΔΑ) που έχει διπλό στόχο.

Ο πρώτος, προφανής, να προσφέρει σε παιδιά έως 12 ετών απογευματινές δράσεις απασχόλησης  πλούσιες σε ενδιαφέροντα και ο δεύτερος να καλύψει από την πλευρά των γονέων μέρος των εξωσχολικών δραστηριοτήτων που θα πλήρωναν σε μία εποχή κρίσης βοηθώντας να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σε όλες τις δομές παρέχουμε μουσική παιδεία και μουσικά όργανα, θεατρολογία, παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, σκάκι, εικαστικά, κατασκευές, αλλά και αθλήματα με εξειδικευμένους καθηγητές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από 2 καθηγητές το 2017 έχουμε πλέον 28!

Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας, διασκεδάζουν και δημιουργούν. Ταυτόχρονα είχαν τη χαρά να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, το καλοκαίρι, στο θεατράκι του Δήμου σε μία εκδήλωση όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 1.000 δημότες. Ντυμένα ομοιόμορφα με μπλουζάκια του ΚΔΑΠ παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, χορούς παραδοσιακούς και μοντέρνους (latin, zumba),η χορωδία παρουσίασε έργα με ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική και η ηθοποιός Βίνα Ασίκη με τη φιλική συμμετοχή της και το χοροθέατρο «Άμυνα» διασκέδασαν όλους τους παραβρισκόμενους.

Για εμάς στη ΚΕΔΑ ήταν μία ημέρα ικανοποίησης, βλέποντας τα χαμόγελα των παιδιών και την περηφάνια των γονέων, δίνοντας μας δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και φέτος με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αιτήσεις για τη σχολική χρονιά 2018-2019 ξεπέρασαν τα 600 παιδιά, αριθμός που ανέβασε κατά πολύ τον πήχυ των προσδοκιών σε όλους μας με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε τη σχολική χρονιά που διανύουμε και 5ο ΚΔΑΠ.

Χαιρόμαστε με τη χαρά των παιδιών και συνεχίζουμε…

Αυτό είναι δέσμευση, για να συνεχίσουμε να βλέπουμε «μόνο χαρούμενα πρόσωπα».

Παράλληλα, επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να αποκτούν και Παιδεία, τα παιδιά του ΚΔΑΠ συμμετείχαν στο φιλανθρωπικό bazaar του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μαθαίνοντας από αυτή τη μικρή ηλικία την αξία της προσφοράς κάτι  που θα επαναληφθεί και φέτος.

Ακόμα τα Χριστούγεννα του 2017 για πρώτη φορά η ΚΕΔΑ μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά ενώ συμμετείχαν σε μία διαδραστική θεατρική παράσταση, τις Απόκριες (2018) διοργανώσαμε πάρτι, μεταμφιέστηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν, το Πάσχα διακόσμησαν τις λαμπάδες τους και πήραν σοκολατένια αυγά, στη γιορτή της μητέρας χάρισαν γλαστράκια στις μαμάδες τους και πολλά ακόμα χαρίζοντας κάθε μέρα χαμόγελα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Back to top