Η κα. Μαυρίδη προσκεκλημένη στο Fight Night 4

Προσκεκλημένη στον αγώνα Kick Boxing, Fight Night 4, ήταν η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη και μίλησε για τη σημασία της αυτοάμυνας, αλλά και για την πρόθεσή της να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα αυτοάμυνας για γυναίκες σε συνεργασία με τους ειδικούς του χώρου, όπως ο προπονητής κ. Νίκος Σασαρίδης που είχε και την οργάνωση της βραδιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτης Μπουραντάς, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Φροντίδας Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Γιάννης Κατσαρός και η πρωταθλήτρια του ΜΜΑ, κα. Βιολέτα Καλαϊδοπουλου.

Μιλώντας στην εκδήλωση η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη τόνισε:

Φίλες και φίλοι

Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκλησή τους να παραβρεθώ εδώ μαζί σας .

Πρόσκληση που αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά παρά το γεγονός ότι δεν είναι αγώνες για… σκάκι, αλλά αγώνες ενός μαχητικού αθλήματος όπως το kick boxing.

Θα μπορούσα να σας πω πολλά για το άθλημα.

Ίσως μερικά από αυτά να μην τα γνωρίζετε για το Ταϊλανδέζικο είδος πυγμαχίας που συνδυάζει χτυπήματα από το καράτε και το τάε-κβο-ντο και που στην Ελλάδα, η Ομοσπονδία του αθλήματος ιδρύθηκε το 1998.

Δεν θα σας πω ούτε και για οφέλη. Αυτά σίγουρα τα γνωρίζετε όσοι από εσάς είστε αθλητές αλλά και οι γονείς των παιδιών που τα έχουν εμπιστευτεί σε καταξιωμένους δασκάλους όπως ο κ. Νίκος Σασαρίδης.

Θα σας μιλήσω όμως για τη σημασία της αυτοάμυνας και ειδικά για τις γυναίκες.

Σε μία εποχή πολύ δύσκολη, με πολλούς κινδύνους το Kick Boxing θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για όλες εμάς. Δεν γυμνάζει μόνο ή διώχνει το στρες, αλλά μας μαθαίνει τεχνικές αυτοάμυνας και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση που σε τελική ανάλυση πρέπει να έχουμε όλοι σε οτιδήποτε κάνουμε καθημερινά ακόμα και στη δουλειά μας.

Αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις δυνατότητές μας, για τον εαυτό μας που θα μας οδηγήσει μπροστά.

Θα σας πω ακόμα και για έναν μύθο που υπάρχει σχετικά με τα μαχητικά αθλήματα. Λένε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά είναι πιο επιθετικοί από τους υπόλοιπους.

ΛΑΘΟΣ.

Προσωπικά, όσους ανθρώπους γνωρίζω από τα συγκεκριμένα αθλήματα μπορώ να πω ότι διαθέτουν μία αυτοκυριαρχία και μεγαλύτερη υπομονή ή να το πω πιο επιστημονικά γνωρίζουν να διαχειρίζονται καλύτερα δύσκολες καταστάσεις.

Δεν θα σας κουράσω άλλο.

Είμαι εδώ, είμαστε εδώ όλοι για να χειροκροτήσουμε τα παιδιά που αγωνίστηκαν μέσα στο ρινγκ, αλλά και να σας ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ με την ιδιότητά μου ως πρόεδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου – κάποιοι τη γνωρίζεται με τα αρχικά, ως ΚΕΔΑ – ότι προσπαθούμε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα που θα αφορά γυναίκες και αυτοάμυνα.  

Με αυτά που βλέπω σήμερα και με την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ σας, νομίζω ότι πολύ σύντομα θα περάσουμε από τον σχεδιασμό του προγράμματος, στην υλοποίηση.

Σας ευχαριστώ πολύ και πιστεύω ότι με βοήθειά σας η ΚΕΔΑ θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες του Ασπρόπυργου.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στη σελίδα Galleries

Back to top