Η Αντιδήμαρχος, κα Μαυρίδη στη Σχολή Πυροβολικού

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια παρουσίασε η κα Σοφία Μαυρίδη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασία, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου μαζί με την οργάνωση «My Grand Road» και τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο, στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Σχολής Πυροβολικού με τον συντονισμό του Στρατοπεδάρχη Ανχη (ΠΒ) Μπουραντά Επαμεινώνδα.

Ειδικότερα τα στελέχη της Σχολής ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο για τις καλές πρακτικές (#Ζω_Δυτικά) που συνδιοργανώνει στον Δήμο Ασπροπύργου με την οργάνωση «My Grand Road» και τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η ομιλία της κα Μαυρίδη

Η Αντιδήμαρχος, κα Σοφία Μαυρίδη εξηγεί τους στόχους του προγράμματος στον Στρατοπεδάρχη Ανχη (ΠΒ) Επαμεινώνδα Μπουραντά

Μιλώντας η κα Μαυρίδη κατά την παρουσίαση των 12 δράσεων του προγράμματος τόνισε: «Η Οδική Ασφάλεια είναι και Κοινωνική Προστασία και Παιδεία και Πολιτισμός και αφορά πρωτίστως τη Νεολαία. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε ρίξει το σπόρο της γνώσης στα μικρά παιδιά και συνεχίζουμε φέτος με ένα πρόγραμμα 12 δράσεων που αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτός είναι και ο λόγος που αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Διοικητού σας, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ.

Κάθε χρόνο περίπου 800 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, άλλοι 1.100 τραυματίζονται βαριά και πολλοί από αυτούς μένουν ανάπηροι ή με σοβαρά προβλήματα υγείας και περισσότεροι από 12.000 συνάνθρωποι, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς μπορεί να είναι ανάμεσα στους ελαφρά τραυματίες. Αν κάνετε έναν γρήγορο πολλαπλασιασμό στους αριθμούς, θα δείτε ότι σε βάθος 20ετίας έχει χαθεί μία Πόλη.

Θα μπορούσαμε επίσης πολύ εύκολα να πούμε ότι, η Ελλάδα είναι σε… Πόλεμο.

Δεν σας τα λέω όλα αυτά για να σας τρομάξω. Σας τα λέω, γιατί θέλω πραγματικά, να καταλάβετε το πόσο μεγάλη σημασία έχει η Οδική Ασφάλεια για εμάς, για εσάς και για τους γύρω μας.

Για αυτό και το φετινό πρόγραμμα έχει επεκταθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ξεκινήσαμε από τα παιδιά, γιατί η γνώση πρέπει να γίνει συνείδηση και μόνο σε αυτές τις μικρές ηλικίες μπορούμε να το πετύχουμε, αν και θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να δούμε αποτελέσματα.

Εμείς όμως επιμένουμε.

Ακόμα και έναν μόνο άνθρωπο να σώσουμε, αξίζει την προσπάθεια.

Ο κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος “My Grand Road” μιλάει για το πρόγραμμα “Πόλεμος με Ρόδες”

Όπως θα δείτε και στην παρουσίαση το πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει περιλαμβάνει πολλές, διαφορετικές δράσεις και για διαφορετικές ηλικίες, ακόμα και για επαγγελματίες.

Ήδη ολοκληρώθηκε το project EDWARD, μία δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συμμετοχή στον Δήμο Ασπροπύργου, όλων των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με απόλυτη επιτυχία.

Τι θέλουμε να πετύχουμε;

Θέλουμε να μάθουν όλοι, οδηγοί όλων κατηγοριών, ακόμα και παιδιά με ποδήλατο, αλλά και πεζοί το πως πρέπει να κυκλοφορούμε στο δρόμο. Θέλουμε να αποκτήσουν όλοι και εσείς για αυτό είμαστε εδώ σήμερα «Καλές Πρακτικές».

Από την πλευρά του το μέλος της «My Grand Road», κ. Σωτήρης Γιαννοπουλος, ανέπτυξε στα στελέχη το πρόγραμμα «Πόλεμος με Ρόδες» όπου μέσα από μία διαδραστική ομιλία, μεταλαμπάδευσε τις γνώσεις του αλλά και τις εμπειρίες του, προκειμένου, όλοι όταν οδηγούμε ή κινούμαστε ως πεζοί, να μην αποσπάται η προσοχή μας και πολλά ακόμα. Τέλος η κα Μαυρίδη και ο κ.Γιαννοπουλος , ξεναγήθηκαν στη Σχολή Πυροβολικού, από τον Διοικητή της Μονάδας Υποστήριξης Αντισυνταγματάρχη και συντοπίτη μας , κ. Επαμεινώνδα Μπουραντά. Μετά την παρουσίαση απονεμήθηκαν πλακέτες στον Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο, κ. Περικλή Δούκα και στον Διοικητή της Μονάδας Υποστήριξης, Αντισυνταγματάρχη κ. Επαμεινώνδα Μπουραντά, ενώ με τη σειρά τους χάρισαν μία εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού.

Περισσότερες φωτογραφίες από την παρουσίαση και επίσκεψη στη Σχολή Πυροβολικού μπορείτε να δείτε, εδώ.

Back to top