Ημερίδα για την ανάπτυξη του Θριάσιου πεδίου

Σε μία περίοδο που η Επιχειρηματικότητα είναι «δαιμονοποιημένη», η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου (ΚΕΔΑ) ανέλαβε τη μεγάλη ευθύνη να λειτουργήσει «Γραφείο Απασχόλησης», να βοηθήσει συμπολίτες μας να βρούνε εργασία να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κα Σοφία Μαυρίδη, οργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη στο Θριάσιο Πεδίο» και συμμετοχή κορυφαίων στελεχών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Ασπρόπυργο. Στόχος σύμφωνα με την κα Μαυρίδη είναι η διασύνδεση του Γραφείου Απασχόλησης με τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ακόμα η ΚΕΔΑ διεκδίκησε και πήρε τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ βοηθώντας δημότες μας να υποβάλλουν αιτήσεις και τελικά να επιλεγούν και συγκέντρωσε βιογραφικά από περίπου 4.000 άτομα που εξυπηρέτησε το γραφείο απασχόλησης.


Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη ανέφερε:

Κύριε Δήμαρχε

Σεβασμιότατε

Κυρίες και Κύριοι

Σε μία Ελλάδα που δοκιμάζεται πλέον για 10η χρονιά από την κρίση,

Σε μία Ελλάδα όπου χιλιάδες νέοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας ευκαιρίες εργασίας,

Σε μία Ελλάδα που όλοι μιλάνε για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, αλλά είναι στη θεωρία,

Ο Δήμος Ασπροπύργου είναι από τους ελάχιστους που ΤΟΛΜΟΥΝ και έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό τις προϋποθέσεις ώστε να σταματήσει η «φυγή των νέων» στηρίζοντας ουσιαστικά συμπολίτες μας μέσα από το Γραφείο Απασχόλησης που έχει συσταθεί σε συνεργασία με εταιρίες που έχουν έδρα στο Δήμο μας και στη Δυτική Αττική γενικότερα.

Σε μία περίοδο που η Επιχειρηματικότητα είναι «δαιμονοποιημένη», η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου στην οποία έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος συνεχίζει τα βήματα προς τα εμπρός με τη σημερινή συγκέντρωση.

Ορισμένα από τα κορυφαία στελέχη των σημαντικότερων επιχειρήσεων είναι εδώ, σήμερα, μαζί μας, προκειμένου να αναπτύξουν τις απόψεις τους για την Επιχειρηματικότητα, τις Επενδύσεις αλλά και για το πώς θα δημιουργηθούν Νέες Θέσεις Εργασίας στη Δυτική Αττική.

Θα δούμε λοιπόν, επί της ουσίας, πέρα από θεωρίες και αυταπάτες πως θα υπάρξει «Ανάπτυξη στο Θριάσιο Πεδίο».

Ο καιρός των λόγων έχει περάσει.

Τα έργα είναι αυτά που μετρούν και για τα οποία θα μας κρίνουν όλους μας, οι πολίτες.

  • Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε το καλύτερο,
  • Οφείλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ, στην Ελλάδα και να μην τα σπουδάζουμε για να τα διώξουμε στο εξωτερικό,
  • Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι από κοινού για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να σας καλωσορίσω κι εγώ από την πλευρά μου, και θα παρακολουθήσω με εξαιρετικό ενδιαφέρον τους ομιλητές και όλες τις τοποθετήσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Back to top