Επιστροφή στην αθωότητα με το «Όνειρο Χριστουγέννων»

Συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια μας γέμισε όλους η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών που συμμετέχουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΚΕΔΑ.

Η παράσταση με τίτλο «Όνειρο Χριστουγέννων», μας γύρισε χρόνια πίσω, σε μια εποχή αθωότητας όπου όλα γύρω μας ήταν πιο απλά, σε μια εποχή όπου τα Χριστούγεννα  δεν ήταν συνυφασμένα με την υπερκατανάλωση, την εμπορευματοποίηση και τα υλικά αγαθά.

Τα παιδιά έστειλαν το πραγματικό μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου σε μια παράσταση τέλεια οργανωμένη από τους εκπαιδευτικούς, δείχνοντας ταυτόχρονα τη δουλειά που γίνεται στα ΚΔΑΠ, αλλά και το πόσα πολλά πράγματα μαθαίνουν.

Μας έκαναν να αντιληφθούμε ότι η αληθινή πίστη, η ανιδιοτελής αγάπη, η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι αξίες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από το χρήμα.

Η αίθουσα του κινηματοθεάτρου Γαλαξία ήταν κατάμεστη, ενώ την παράσταση τίμησε με την παρουσία του, ο Δημάρχου Ασπροπύργου κ. Νίκος Ι. Μελετίου.

Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού μαζεύτηκαν τρόφιμα και ρούχα για τα παιδιά του Ορθόδοξου Λύρειου Ιδρύματος που κάηκε το καλοκαίρι στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στο τέλος της παράστασης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδιά, προσφορά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου.


Η ομιλία της προέδρου της ΚΕΔΑ, κα Σοφίας Μαυρίδη στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Κύριε Δήμαρχε

Αγαπητοί γονείς

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη, συγκινημένη και υπερήφανη για τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση που έδωσαν τα παιδιά, συναισθήματα που είδα και στα δικά σας μάτια.

Αυτή είναι για έμενα προσωπικά ως προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου μία μεγάλη ηθική ανταμοιβή για το έργο που κάνουμε.

Από αυτή την ανταμοιβή αντλώ δύναμη ώστε να συνεχίσω έτσι και στο μέλλον μαζί με τους δασκάλους των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ταυτόχρονα με γεμίζει και ευθύνη για το πώς θα μπορέσουμε πέρα όλων των δράσεων που έχουμε στα ΚΔΑΠ, να προσθέσουμε και νέες προκειμένου να ανοίξουμε τους ορίζοντες των παιδιών και να τους δώσουμε ακόμα περισσότερα ερεθίσματα.

Το έχω πει, το ξαναλέω και δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω:

Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει όλοι, εσείς οι γονείς με τη δική σας υποστήριξη, θαλπωρή και βοήθεια αλλά και εμείς μέσα από τα προγράμματα του Δήμου να φροντίσουμε ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα στη διάθεσή τους  για να αποκτήσουν όχι μόνο δεξιότητες, αλλά και Αρχές και Αξίες.

Μέσα σε αυτές τις Αρχές και τις Αξίες είναι η Αλληλεγγύη και η Προσφορά.

Έτσι το φετινό φιλανθρωπικό μήνυμα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής μας είχε ως αποδέκτες τα παιδιά του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος που καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά του καλοκαιριού στο Μάτι.

Με την κίνησή τους – να συγκεντρώσουν τρόφιμα και ρούχα – τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης, αυτές τις Άγιες Ημέρες που περιμένουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ΔΗΜΟΣΙΩΣ, τις δασκάλες των ΚΔΑΠ που εργάστηκαν σκληρά με επιμονή και υπομονή για αυτή την παράσταση και φυσικά τον Δήμαρχό μας, τον κ. Νίκο Μελετίου που είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου  και στηρίζει όλες μας τις δράσεις μας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Φωτογραφικό Υλικό

Back to top