Ενημέρωση για τη «θυματοποίηση» και στο Λύκειο

Το πρόγραμμα κατά της θυματοποίησης των πολιτών που δημιούργησε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη και λειτούργησε στις αρχές του μήνα σε παιδιά και γονείς σε όλα τα ΚΔΑΠ μεταφέρθηκε και στο Λύκειο.

Την τελευταία ημέρα του σχολείου, πριν από τις διακοπές για τις ημέρες του Πάσχα, η κυρία Μαυρίδη μίλησαν στα παιδιά του Λυκείου και τα ενημέρωσαν για «Μέτρα αποφυγής θυματοποίησης των πολιτών στην καθημερινότητά τους».

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται επιστημονικά από την κα Δέσποινα Σβουρδάκου, Εγκληματολόγο-Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου και τον κ. Λιάκο Θάνο, καθηγητή φυσικής αγωγής με ειδικότητα Τάε Κβον Ντο, πυγμαχία, αυτοάμυνα DRCS και προπονητή του ΑΣ «Δράκος Ασπροπύργου».

Στην ομιλία της προς τα παιδιά η κυρία Μαυρίδη τόνισε:

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα, κοντά σας προκειμένου να ασχοληθούμε με ένα πρόβλημα που δυστυχώς γνωρίζει αύξηση, τη θυματοποίηση ατόμων. Η θυματοποίηση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους, σε γυναίκες, σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και σε παιδιά σε εφήβους όπως είστε εσείς.

Και μπορεί να νιώθετε ότι έχετε ολόκληρο τον κόσμο στα πόδια σας, ψηφίζετε άλλωστε σε λίγο καιρό, όμως η θυματοποίηση μας αφορά όλους και όλες.

Δεν γνωρίζει ηλικία ούτε γνωρίζει φύλο.

Το πρόγραμμα αυτό το ξεκίνησα μαζί  με τους συνεργάτες μου σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, αλλά και σε γυναίκες που είναι πιο συχνά θύματα, όμως πολύ γρήγορα σκέφτηκα ότι τους ίδιους αν όχι περισσότερους κινδύνους διατρέχετε και εσείς οι 17άρηδες.

Αυτός είναι και ο λόγος που το φέρνουμε και στα σχολεία.

Δεν πρέπει μόνο να είστε ενημερωμένοι, πρέπει να γνωρίζετε και τι να κάνετε.

Έτσι μαζί μου είναι η κυρία Δέσποινα Σβουρδάκου, Εγκληματολόγος-Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου και ο κ. Λιάκος Θάνος, καθηγητή φυσικής αγωγής με ειδικότητα Τάε Κβον Ντο, πυγμαχία, αυτοάμυνα DRCS και προπονητής του ΑΣ «Δράκος Ασπροπύργου».

Ακούστε με προσοχή και εύχομαι να μην βρεθείτε ποτέ σε μία τέτοια δύσκολη θέση».

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στη σελίδα Galleries.

Back to top