Δράση κυκλοφοριακής αγωγής σε όλα τα ΚΔΑΠ

Βιωματικά εργαστήρια οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές των ΚΔΑΠ Ασπροπύργου. Μία ιδέα της προέδρου της ΚΕΔΑ κα Σοφίας Μαυρίδη που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΜΚΟ «My Grand Road».

«Προσωπικά, ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ, θεωρώ την Κυκλοφοριακή Αγωγή βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, δείγμα πολιτισμού σε μία Κοινωνία που σέβεται του πεζούς αλλά ταυτόχρονα μας μαθαίνει και το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κα Σοφία Μαυρίδη.

Το πρόγραμμα της κυκλοφοριακής αγωγής είναι συνέχεια της μεγάλης ημερίδας ενημέρωσης που είχε διοργανώσει πριν από τρεις μήνες και πάλι η κα Μαυρίδη για τα παιδιά των ΚΔΑΠ και τους γονείς τους με θέμα «Μην πατάτε τη ΛΕΑ».

Η μεγάλη διαφορά όμως με το πρόγραμμα που δημιούργησε τώρα η ΚΕΔΑ, είναι ότι η δράση είναι βιωματική και γίνεται ξεχωριστά σε κάθε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Τα παιδιά πρώτα ενημερώθηκαν για τον τρόπο αναγνώρισης των πινακίδων σήμανσης και την σωστή χρήση ποδηλατικού κράνους ασφαλείας και στη συνέχεια οδήγησαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που είχαν ετοιμάσει στον προαύλιο χώρο οι συνεργάτες της «My Grand Road» τους οποίους η ΚΕΔΑ ευχαριστεί θερμά για τη καθοριστική συμβολή τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου που έκοψε με την ευκαιρία και την πίτα στο 2ο ΚΔΑΠ (φωτογραφικό υλικό στη σελίδα Galleries).

Στο τέλος όλα τα παιδιά παρέλαβαν Βεβαίωση Συμμετοχής και ενδεικτικό Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου.

Κατά την προσφώνησή της για τη δράση της Κυκλοφοριακής Αγωγής, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη τόνισε:

Κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητοί γονείς και παιδιά

Πέρασαν τρεις μήνες από την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΔΑ για τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Μία εκδήλωση που είχε τεράστια επιτυχία σε συμμετοχή γονιών και παιδιών.

Εκείνη η εκδήλωση για εμάς ήταν η αρχή.

Η αρχή μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων με σκοπό τα παιδιά να αποκτήσουν Κυκλοφοριακή Αγωγή, αλλά και μαζί με τους μικρούς και οι μεγάλοι.

Τότε είχα δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε.

Εκείνη τη δέσμευση κάνουμε τώρα πράξη.

Αυτή τη φορά επιλέξαμε να λειτουργήσουμε το πρόγραμμα ξεχωριστά σε κάθε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) για να μπορούν τα παιδιά, να ρωτήσουν και να μάθουν.

Προσωπικά, ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ, θεωρώ την Κυκλοφοριακή Αγωγή βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, δείγμα πολιτισμού σε μία Κοινωνία που σέβεται του πεζούς αλλά ταυτόχρονα μας μαθαίνει και το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον δρόμο.

Είμαι πολύ χαρούμενη που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «My Grand Road» που είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να κάνουν τα παιδιά «κτήμα» τους, από αυτή τη μικρή ηλικία, κανόνες για το πώς θα περπατάνε στον δρόμο, πως θα κάνουν ποδήλατο ακόμα και για το πώς πρέπει να οδηγούμε.

Να μάθουν να σέβονται τους άλλους, να είναι ασφαλή τα ίδια στο δρόμο και που ξέρετε ίσως να κάνουν και σε εμάς τους ενήλικες και κανένα μάθημα στο μέλλον.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή είναι Πολιτισμός.

Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι.

Αυτό  είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όλους, μικρούς και μεγάλος μέσα από το ενημερωτικό κύκλο που οργάνωσε η ΚΕΔΑ.

Σας ευχαριστώ πολύ

Back to top