Γιορτή ΚΔΑΠ: Τα παιδιά αναβίωσαν το Ελληνικό σινεμά

Φαντασμαγορική, εντυπωσιακή, γεμάτη χρώμα, μουσική και πολύ χορό ήταν η καλοκαιρινή γιορτή που διοργάνωσε η ΚΕΔΑ και συμμετείχαν όλα τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Μόνο χαρούμενα πρόσωπα μπορούσε να δει κανείς το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο θεατράκι στο Αγροκήπιο Ασπροπύργου, τόσο από πλευράς παιδιών, όσο και από πλευράς γονέων που χειροκρότησαν με πολύ θέρμη όλα τα παιδιά.

Η όλη βραδιά διοργανώθηκε άψογα και με απόλυτο συντονισμό από την ΚΕΔΑ σε συνεργασία πάντα με τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ που προετοίμασαν τα παιδιά τόσο στα χορευτικά όσο και στις ατάκες που έπρεπε να πούνε, πάντα μέσα στο θέμα που δεν ήταν άλλος από σκηνές από τον παλιό καλό Ελληνικό Κινηματογράφο που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και ο Δήμαρχος κύριος Νίκος Μελετίου που μίλησε και ευχαρίστησε την πρόεδρο της ΚΕΔΑ κυρία Σοφία Μαυρίδη για το συνολικό έργο που έχει προσφέρει τα τελευταία δύο χρόνια που ανέλαβε πρόεδρος, αλλά και οι αντιδήμαρχοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ο κ. Μελετίου μίλησε για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τόσο στην ΚΕΔΑ, αλλά και γενικά στον Δήμο και ζήτησε να συνεχίσουν όλοι μαζί οι δημότες όπως και τα προηγούμενα χρόνια ώστε ο Ασπρόπυργος να συνεχίσει την πορεία του, να συνεχίσει να αναπτύσσεται να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κυρία Σοφία Μαυρίδη αφού ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει, αγκαλιάζοντας και συμμετέχοντας με τα παιδιά τους στις υπηρεσίες μίλησε για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στα ΚΔΑΠ και έκανε έναν σύντομο απολογισμό στο έργο της ΚΕΔΑ. Τέλος κάλεσε όλους, ενωμένοι σας μια μεγάλη ομάδα να στηρίξουν το έργο στην ΚΕΔΑ ώστε να μην σταματήσει εδώ, αλλά να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Η ομιλία της προέδρου της ΚΕΔΑ, κυρίας Σοφίας Μαυρίδη:

«Σας καλώς ορίζω και εγώ από την πλευρά μου στη Καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ.

Οι γιορτές των παιδιών έχουν γίνει θεσμός για την πόλη του Ασπρόπυργου. Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μαζί με την καλοκαιρινή που θα παρακολουθήσουμε σήμερα, μέσα σε μόλις δύο χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε, αποτελούν ήδη σημείο αναφοράς για την πόλη.

Βρισκόμαστε λοιπόν εδώ για να δούμε ένα μικρό μόνο μέρος απ’ όσα μαθαίνουν τα παιδιά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στα 5 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που έχουμε δημιουργήσει και που καθημερινά περισσότερα από 600 παιδιά – εντυπωσιακός ο αριθμός – παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές, αθλητικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες που τους προσφέρουμε.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που έχουν δείξει, αλλά και τους εκπαιδευτικούς για την όρεξη, την προσφορά τους και το έργο που επιτελούν.

Από την πλευρά μου, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, φροντίζω κάθε φορά να ικανοποιώ τα αιτήματα των παιδιών, αλλά και να τους δίνω νέα ερεθίσματα, να εμπλουτίζω το πρόγραμμα με νέες δράσεις και νέα ενδιαφέροντα.

Ταυτόχρονα προσπαθώ να ενθαρρύνω τα παιδιά να μαθαίνουν πράγματα που θα τους χρησιμεύσουν σε όλη τους τη ζωή.

Για παράδειγμα η δράση Οδικής Ασφάλειας που υλοποιείται κάθε δύο μήνες. Προχθές είχαμε την 3η εκδήλωση με τον αγώνα δρόμου που θα τα βοηθήσει να μάθουν να κινούνται σωστά, να αποφεύγουν τους κινδύνους και να γίνουν καλύτεροι πολίτες όταν θα ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Επιπλέον, οργανώνουμε δράσεις για το bullying, για το περιβάλλον, για τη διατροφή και αρκετές ακόμα που θα ήθελα ώρα να αναφέρω.

Σίγουρα μας αρέσει η μουσική και ο χορός… αλλά δε μένουμε μόνο εκεί. Προσπαθούμε να προσφέρουμε πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα.

Και το κάνουμε σε όλες τις Υπηρεσίες που έχει υπό την ομπρέλα της η ΚΕΔΑ:

 • Στους Βρεφικούς Σταθμούς καθημερινά φιλοξενούμε 150 παιδιά, ενώ πριν από μερικές ημέρες έγιναν τα εγκαίνια του 3ου Βρεφικού Σταθμού που λειτουργεί κανονικά.
 • Ιδρύσαμε νέα 5 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και από 20 παιδιά, φτάσαμε να παρέχουμε δεξιότητες σε 600 παιδιά του Δήμου μας.
 • Συνεχίζουμε με ίδιους δικούς μας πόρους το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και εξυπηρετούμε 150 συνδημότες μας.
 • Διπλασιάσαμε τα έσοδα της ΚΕΔΑ, φέρνοντας χρήματα από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, διατηρώντας σταθερή τη χρηματοδότηση από πλευράς Δήμου και αυξάνοντας τις υπηρεσίες και τις παροχές..
 • Αναβαθμίσαμε το προσωπικό της ΚΕΔΑ, δίνοντας ευκαιρίες εργασίας σε νέα παιδιά με αξιοκρατικά κριτήρια και προσόντα.
 • Δημιουργήσαμε Γραφείο Απασχόλησης με σκοπό να βοηθήσουμε άνεργους δημότες μας να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
 • Συνεχίζουμε τη λειτουργία της υπηρεσίας Ψυχολογικής Υποστήριξης με 100 δημότες να επωφελούνται από τη χρήση της.
 • Εντάξαμε πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων και παιδιών σχετικά με τη διατροφή προκειμένου να  ευαισθητοποιήσουμε και να προλάβουμε την παιδική παχυσαρκία.
 • Υλοποιούμε δράση κυκλοφοριακής αγωγής «Ασφαλείς Θρία» προκειμένου με διάφορους τρόπους να μάθουν τα παιδιά να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο.
 • Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα ίσων ευκαιριών και πρόσβασης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
 • Ηγηθήηκαμε της προσπάθειας για διαφάνεια στα οικονομικά με τις αποφάσεις να είναι όλες δημοσιευμένες στη «Διαύγεια» στο διαδίκτυο..

Αυτό είναι πολύ περιληπτικά το ΕΡΓΟ της ΚΕΔΑ για το οποίο είμαι ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ.

ΈΡΓΟ ομαδικό.

ΈΡΓΟ που αφήνει μια μεγάλη κληρονομιά.

ΕΡΓΟ που πρέπει να συνεχιστεί.

Και για να συνεχίσουμε αυτό το έργο χρειάζεται να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι σαν μια ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ.

Αντλούμε ΔΥΝΑΜΗ από τη ΣΤΗΡΙΞΗ σας.

Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας..

Σας ευχαριστώ όλους…»

Πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής γιορτής των ΚΔΑΠ, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Μελετίου και η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη βράβευσαν τα παιδιά που διακρίθηκαν στο σκάκι, ενώ ακολούθησε επίδειξη Τάε Κβο Ντο από παιδιά. Και τα δύο προγράμματα υλοποιούνται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Η γιορτή έκλεισε με πυροτεχνήματα και δώρα που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα Galleries.

Νέο φωτογραφικό υλικό μέρος Νο2 από τη γιορτή των παιδιών.

Back to top