Βρεφικοί Σταθμοί: Κερδίσαμε το στοίχημα της αναβάθμισης

Η νέα διοίκηση της ΚΕΔΑ κέρδισε το στοίχημα της αναβάθμισης των βρεφικών σταθμών σε λιγότερο από 12 μήνες. Από τις 14 Μαρτίου 2017, μεσούσης της σχολικής χρονιάς 2016-2017 που ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ανέθεσε καθήκοντα προέδρου της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου, στην κα Σοφία Μαυρίδη τέθηκε το ερώτημα, «τι είδους βρεφικούς σταθμούς θέλουμε».

Η απάντηση ήταν εύκολη: Θέλουμε σταθμούς που δεν θα κάνουν απλή φύλαξη σε κάποια άδεια δωμάτια με υποτυπώδεις συνθήκες, αλλά θα δίνουν ερεθίσματα στα παιδιά, θα μαθαίνουν πράγματα, θα αποκτούν ενδιαφέροντα θα βρίσκονται σε χώρους όπου πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας, θα φτιάξουμε δηλαδή βρεφικούς σταθμούς πρότυπα και για τους άλλους δήμους.

Έχοντας λοιπόν σαφή προσανατολισμό, με πολύ δουλειά, αλλά και θετική διάθεση καταφέραμε σήμερα ο Δήμος Ασπροπύργου να έχει αποκτήσει και 3ο βρεφικό σταθμό στην περιοχή «Τρύπα Αλεπού» μία περιοχή όπου μένουν 9.000 κάτοικοι, αλλά και να τους εξοπλίσουμε με παιχνίδια με δάπεδα ασφαλείας κ.ά. Φυσικά το μεγαλύτερο βάρος μας  δόθηκε στο έμψυχο προσωπικό που είναι καταρτισμένο με πτυχιούχους από το ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων.

Είναι περιττό να πούμε ότι οι βρεφικοί σταθμοί έχουν σκοπό τη φροντίδα, την προσχολική αγωγή, τη διαπαιδαγώγηση, τη φύλαξη, την φροντίδα, την ημερήσια διατροφή, τη συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, την προπαρασκευή τους για τη φυσική μετάβαση από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον. Ακόμα η λειτουργία των βρεφικών σταθμών είναι σημαντική και για τους γονείς. Επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνεχίσουν απρόσκοπτα να δουλεύουν εξασφαλίζοντας τα μέσα για τα παιδιά τους, ενώ δίνει την ευκαιρία και σε άνεργους γονείς να αναζητήσουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης.

Οι βρεφικοί σταθμοί σήμερα:

  • Εξυπηρετούν συνολικά 350 παιδιά, αυξάνοντας τους σταθμούς από δύο (2) σε τρεις (3).
  • Στελεχώνονται από εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό, απόφοιτους ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων
  • Προσφέρουν νέα εκσυγχρονισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα προάγοντας τις δεξιότητες των παιδιών
  • Διαθέτουν σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προδιαγραφές ασφαλείας (ειδικά δάπεδα, πυρασφάλεια κλπ.)
  • Λειτουργούν έντεκα (11) μήνες το χρόνο καλύπτοντας τις αυξημένες υποχρεώσεις των γονέων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Περισσότερες Πληροφορίες

Back to top