Βραβείο καινοτομίας για την ιστοσελίδα της ΚΕΔΑ

Μέσα σε μόλις εννέα μήνες λειτουργίας της η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΑ κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα των ειδικών και να βραβευτεί για τις καινοτομίες της, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Τεχνόπολη Αθηνών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Now Forum Startup.

Το βραβείο της ΚΕΔΑ. Στην πρώτη φωτογραφία η Αντιδήμαρχος, κα Σοφία Μαυρίδη με τον διοργανωτή του συνεδρίου, κ. Χρήστο Νικολούδη

H Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου, κα Σοφία Μαυρίδη, για την Κοινωνική Προστασία, την παιδεία, τον Πολιτισμό και τη Νεολαία, παρέλαβε το βραβείο Innovation & New Technologies από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, για την ηλεκτρονική παρουσία της ΚΕΔΑ, όπου διετέλεσε πρόεδρος τα τελευταία δύο χρόνια οπότε και δημιουργήθηκε. Η ιστοσελίδα www.kedaspropyrgos.gr δεν δίνει μόνο τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες για τις δράσεις τα νέα και τις εκδηλώσεις της ΚΕΔΑ. Η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά οι δημότες αιτήματα, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε θέματα που τους απασχολούν. Μάλιστα διαθέτει και «βοηθό» στο πλαίσιο σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων.

Μαυρίδη: συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της βράβευσης, η κα Μαυρίδη, τόνισε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ιδιαίτερη τιμή της βράβευσης.

Σε μία εποχή όπου οι μηχανές αναζήτησης είναι πιο έξυπνες και περνάμε με γρήγορους ρυθμούς στην ψηφιακή εποχή, οφείλουμε, εμείς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση να προσαρμοστούμε και να κάνουμε τη ζωή των δημοτών μας πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική.

Έτσι, εμείς στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου πριν από σχεδόν έναν χρόνο, δεν δημιουργήσαμε απλά μία ιστοσελίδα ενημέρωσης, αλλά μία πλατφόρμα όπου οι δημότες μπορούν να βρίσκουν δικαιολογητικά και αιτήσεις και να τα υποβάλλουν χωρίς να χάνουν χρόνο. Μάλιστα υπάρχει και «βοηθός», ηλεκτρονικός που συνδράμει τους επισκέπτες της πλατφόρμας.

Η βράβευση από εσάς, τους ανθρώπους που με τις ιδέες τους, αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδας, είναι πολύ σημαντική, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και στο μέλλον.

Το συνέδριο παρακολούθησε την πρώτη μέρα και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου θέλω να πω ότι ο Ασπρόπυργος θα συνεχίσει αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΑ έχει τους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας της, περισσότερους από 12.000 μοναδικούς επισκέπτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος, ενώ την έχουν επισκεφθεί εκτός από τους δημότες Ασπροπύργου, πολίτες-ομογενείς και από χώρες τους εξωτερικού.

Back to top