Αυλαία στη χρονιά με πάρτι και εγκαίνια του 4ου ΚΔΑΠ

Με πολύ χορό, χαμόγελα και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλος ολοκληρώθηκε η φετινή σχολική χρονιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης που οργάνωσε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Σοφία Μαυρίδη.

Μία από τις παρουσιάσεις που έκαναν τα παιδιά

Η εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής ΚΕΔΑ» περιελάμβανε τρεις ενότητες. Η πρώτη αφορούσε  μία ακόμα δράση την τέταρτη του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που έχει ξεκινήσει η ΚΕΔΑ σε όλα τα ΚΔΑΠ με τη συνεργασία του κυρίου Σωτήρη Γιαννόπουλου και τη «My Grand Road», η δεύτερη τα εγκαίνια του 4ου ΚΔΑΠ στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου και η τρίτη το μεγάλο πάρτι των παιδιών, για να κλείσει όμορφα η φετινή άκρως επιτυχημένη και από πλευράς δράσεων και προγραμμάτων, αλλά και από πλευράς συμμετοχής παιδιών χρονιά των ΚΔΑΠ.

Κατάμεστος ο χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου και από παιδιά και από γονείς, αλλά και από δημότες που θέλησαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Παρόν και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κύριος Νίκος Μελετίου.

Ο Δήμαρχος κ. Μελετίου και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κα Μαυρίδη κόβουν την κορδέλα για τα εγκαίνια του 4ου ΚΔΑΠ

Ομιλία προέδρου, κα Σοφίας Μαυρίδη

Αναφερόμενη η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κα Σοφία Μαυρίδη στην εκδήλωση τόνισε:

Κύριε Δήμαρχε, Αγαπητοί γονείς, Κυρίες και κύριοι

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα και για εμένα, αλλά και για όλους.

Ολοκληρώνεται η χρονιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, των ΚΔΑΠ όπως έχουμε μάθει να τα λέμε όλοι εν συντομία.

Μία χρονιά πολύ γεμάτη, πολύ δημιουργική.

Δεκάδες οι δράσεις που κάναμε με τα παιδιά, τα προγράμματα που έτρεξαν αλλά και οι παραστάσεις, άλλες μέσα στα ΚΔΑΠ και άλλες, οι μεγάλες, όπως η Χριστουγεννιάτικη και η Καλοκαιρινή με κατάμεστους τους χώρους όπου τις διοργανώσαμε.

Η χρονιά των ΚΔΑΠ που ολοκληρώνεται ήταν πέρα ως πέρα επιτυχημένη.

Απόδειξη για εμάς, τα εκατοντάδες χαμόγελα των παιδιών καθημερινά.

Αυτή είναι η ανταμοιβή, όλων εμάς που εργαστήκαμε σκληρά αυτόν τον χρόνο για να περάσουν όμορφα τα παιδιά μας.

Για αυτό και δίνουμε μία υπόσχεση: Τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και δύναμη.

Ανάμεσα στις πολλές δράσεις που κάναμε στα ΚΔΑΠ υπήρξε και αυτή τη κυκλοφοριακής αγωγής.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις.

Τέσσερις δράσεις μαζί με τη σημερινή, έχουμε πραγματοποιήσει ως ΚΕΔΑ για την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την Ασφάλεια στο δρόμο.

Επιμένουμε πολύ, τους έχετε διαπιστώσει, γιατί θέλουμε η Ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο, είτε περπατούν, είτε κάνουν βόλτα με το ποδήλατό τους, είτε είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, να τους γίνει συνείδηση, μία δεύτερη φύση.

Αυτός είναι και ο λόγος που ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ έφερα στα ΚΔΑΠ το πρόγραμμα «Ασφαλής Θρία» που μετράει σε δέκα μήνες, τέσσερις δράσεις.

Το πρόγραμμα μάλιστα τέθηκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δράση «Ασφαλείς δρόμοι».

Δύο πολύ μεγάλες διακρίσεις σε συνεργασία πάντα με τη την ΜΚΟ «My Grand Road» και τον κύριο Σωτήρη Γιαννόπουλο.

Φυσικά έχουμε να κάνουμε και τα εγκαίνια του 4ου ΚΔΑΠ, στο 1ο Δημοτικό σχολείου Ασπροπύργου.

Για αυτό και βρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο, όλοι εδώ σήμερα.

Ανοίγει το ΚΔΑΠ και θα λειτουργήσει κανονικά με τη νέα χρονιά. Έχουμε λάβει όλα τα πιστοποιητικά και τις άδεις που χρειάζονται από το νόμο ώστε οι χώροι να πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που θέλουμε για τα παιδιά.

Γνωρίζετε ότι στη χώρα μας, με τόση πολύ γραφειοκρατία χρειάζεται αρκετός χρόνος, όμως έχουμε αποδείξει ότι εμάς στην ΚΕΔΑ δεν μας σταματάει τίποτε.

Βάζουμε συνέχεια στόχους και τους πετυχαίνουμε.

Αυτό είναι το ΜΥΣΤΙΚΟ μας σε συνδυασμό με τη μεθοδική και οργανωμένη δουλειά.

Το έργο της ΚΕΔΑ το γνωρίζετε για αυτό και δεν θα κάνω έναν αναλυτικό απολογισμό σήμερα που είναι η λήξη του προγράμματος για τη χρονιά.

Γνωρίζετε το έργο στην ΚΕΔΑ, το έχετε αγκαλιάσει, ΜΑΣ έχετε αγκαλιάσει και φροντίζουμε να σας το ανταποδίδουμε.

Χορευτικό πρόγραμμα των παιδιών των ΚΔΑΠ

Επιγραμματικά μόνο να αναφέρω:

  • Λειτουργούμε 5 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
  • Αυξήσαμε τον αριθμό των παιδιών στα ΚΔΑΠ από 20 σε περισσότερα από 600, χωρίς κόστος για τους γονείς, ΔΩΡΕΑΝ.
  • Αναβαθμίσαμε τις υποδομές των ΚΔΑΠ και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
  • Εντάξαμε πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων και παιδιών σχετικά με τη διατροφή προκειμένου να αποφύγουμε την παιδική παχυσαρκία.
  • Υλοποιούμε τη δράση κυκλοφοριακής αγωγής «Ασφαλείς Θρία» προκειμένου με διάφορους τρόπους και μάθουν τα παιδιά να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο, δράση για το Bullying για το περιβάλλον και άλλες.
  • Διπλασιάσαμε τα έσοδα της ΚΕΔΑ, φέρνοντας χρήματα από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Πετύχαμε να μην αυξήσουμε για όλες τις επιπλέον δράσεις και υπηρεσίες τη χρηματοδότηση του Δήμου, αν και πολλαπλασιάσαμε υπηρεσίες και παροχές, δηλαδή χωρίς επιβάρυνση για τον δημότη.
  • Αναβαθμίσαμε συνολικά το προσωπικό της ΚΕΔΑ, δίνοντας ευκαιρίες εργασίας σε νέα παιδιά με αξιοκρατικά κριτήρια και προσόντα.
  • Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα ίσων ευκαιριών και πρόσβασης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
  • Ηγηθήκαμε της προσπάθειας για διαφάνεια στα οικονομικά με τις αποφάσεις να είναι όλες δημοσιευμένες στη «Διαύγεια», στο διαδίκτυο.

Προσωπικά θέλω και πάλι, με την ευκαιρία της σημερινής μας συγκέντρωσης να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας και να ευχηθώ σε όλους σας ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Βραβεύσεις

Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κα Μαυρίδη με τον τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Κορώση

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από την ΚΕΔΑ για την προσφορά τους, ο διοικητής Τροχαίας Ελευσίνας, κ. Βασίλης Ράπης, ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Σπύρος Κορώσης και ο κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος «My Grand Road» για την προσφορά του στην εκμάθηση των κανόνων οδικής ασφάλειας στα παιδιά της πόλης.

Ο κ. Γιαννόπουλος εν μέσω των παιδιών των ΚΔΑΠ

Παραβρέθηκαν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο και την πρόεδρο της ΚΕΔΑ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου κ. Μελέτης Μπουραντάς, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Αντώνης Κοναξής, τα μέλη της ΚΕΔΑ κκ Κωσταντίνος Καλλιέρης και Φίλιππος Τσιλεδάκης η πρόεδρος της ΤΟ ΝΔ κα Γεωργία Πηλίχου.

Η επιστολή του κ. Κώτσηρα

Μήνυμα χαιρετισμού στην εκδήλωση έστειλε και ο Βουλευτής ΝΔ, Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί επειδή την ίδια ημέρα ήταν ο εορτασμός για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και έπρεπε να είναι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στην ενότητα Galleries ή με ένα κλίκ εδώ.

Μπορείτε να δείτε και νέο φωτογραφικό υλικό.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ασπροπύργου.

Back to top