“Ασφαλής Θρία 2”

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργάνωσε η ΚΕΔΑ σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «My Grand Road» σε όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ασπροπύργου με τίτλο «Ασφαλής Θρία 2».

Αυτή ήταν η 2η δράση για την Κυκλοφοριακή Αγωγή που οργάνωσε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη και την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου.

Η δράση με τίτλο «Ασφαλής Θρία 2», αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων, με σκοπό τα παιδιά, τους αυριανούς οδηγούς ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Θυμίζουμε ότι πριν από τρεις μήνες είχε προηγηθεί μια μεγάλη ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Μην πατάτε τη ΛΕΑ».

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες, σχετικά με τη σήμανση και στη συνέχεια συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι που διεξήχθη στα σχολεία.

Η εν λόγω δράση, πραγματοποιήθηκε στα 1ο, 2ο και 3ο ΚΔΑΠ Ασπροπύργου, ενώ την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί και στο 5ο ΚΔΑΠ. Στις εκδηλώσεις τελέστηκε αγιασμός, για τη νέα χρονιά και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις ευχήθηκε στο προσωπικό, στους γονείς αλλά και  στα παιδιά, Καλή Χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και δυο χρόνια, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου. Συνεχάρη την Πρόεδρο της ΚΕΔΑ, κ. Σοφία Μαυρίδη, όπου με τη προσφορά του προσωπικού και την σκληρή δουλειά της Διοίκησης, κατάφεραν να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά, τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών τα απογεύματα, μέσα από οργανωμένες ομάδες με δράσεις, οι οποίες αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κα Σοφία Μαυρίδη, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του, και τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ “My Grand Road” κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια του, αναφέροντας: «Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, θεωρώ την Κυκλοφοριακή Αγωγή, βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, δείγμα πολιτισμού σε μία Κοινωνία που σέβεται τους πεζούς. Ταυτόχρονα μας μαθαίνει και το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον δρόμο. Είμαι πολύ χαρούμενη που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «My Grand Road», που είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της κα Σοφίας Μαυρίδη για την Οδική Ασφάλεια.

Παράλληλα, στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ, κ. Αντώνης Κοναξής, η Πρόεδρος του Γυναικείου Κινήματος «Υγεία και Άθληση», κα Σοφία Σαμψωνίδου, ο Πρόεδρος της «Ένωσης Πανασπροπυργιακού – Δόξας», κ. Θέμης Τσόκας, και οι Υπεύθυνοι των ΚΔΑΠ, κ.κ. Ισιδώρα Λουκίσα, Νίκος Καρέλλος, και Κρίστα Νέζη.

Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα Galleries

Back to top